ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ

ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ
Η ΟΤΔ Αναπτυξιακή Εύβοιας Α.Ε. σας προσκαλεί να περιηγηθείτε στο δικτυακό τόπο www.evialdcn.gr που δημιούργησε και εμπλουτίζει διαρκώς με πληροφοριακό υλικό για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εμψύχωση του πληθυσμού της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας.................. Με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την εμψύχωση του πληθυσμού της Νότιας Εύβοιας και Σκύρου η ΟΤΔ Κοινοπραξία Αναπτυξιακή Εύβοιας Α.Ε. – Ο.Α.Σ.Ε Α.Ε. ξεκίνησε τη λειτουργία της ιστοσελίδας https://evialdss.gr/.

Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

ΗΠΑ: 15 χρόνια φυλακή για τον γιατρό Λαμπράκη, άλλοτε «υπαρχηγό» του Σώρρα

 



Είχε ομολογήσει και ο ίδιος την ενοχή του

Σε 15 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο γιατρός και άλλοτε συνοδοιπόρος του Αρτέμη Σώρρα, Μανώλης Λαμπράκης.

Ο 69χρονος ομογενής γιατρός καταδικάστηκε για «διακίνηση και κατοχή με πρόθεση διακίνησης, οξυκωδόνης (oxycodone)».

Σύμφωνα με τον Αμερικανό εισαγγελέα Audrey Strauss, ο Μανώλης Λαμπράκης έγραψε χιλιάδες μη απαραίτητες ιατρικά συνταγές οξυκωδόνης - ένα εθιστικό και δυνητικά θανατηφόρο οπιούχο-, συνολικά 2,4 εκατ. χαπιών, σε περίοδο πέντε ετών.

«Αντί να τηρήσει τον όρκο του, ο Λαμπράκης χορηγούσε θανατηφόρα ναρκωτικά», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός εισαγγελέας.

H οξυκωδόνη, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση των Αρχών, είναι ένα υψηλά εθιστικό, ναρκωτικό οπιοειδές, το οποίο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία σοβαρών και χρόνιων πόνων. Οι συνταγές οξυκωδόνης έχουν μεγάλη ζήτηση και έχουν σημαντική αξία σε μετρητά για τους διακινητές ναρκωτικών.

Ο Μανώλης Λαμπράκης ομολόγησε την ενοχή του στις 26 Νοεμβρίου 2019, ενώπιον του αμερικανικού δικαστή William H. Pauley III, και καταδικάστηκε σήμερα ενώπιον της δικαστού Katherine Polk Failla.

Κατά το παρελθόν ο Μανώλης Λαμπράκης ήταν ο στενότερος συνεργάτης του Αρτέμη Σώρρα. Ο ίδιος έχει οργανώσει επανειλημμένες εκδηλώσεις στην Κρήτη προπαγανδίζοντας την κατοχή των αμύθητων ποσών του Σώρρα με τα οποία θα... πληρώνονταν το χρέος της Ελλάδας.